Ennek a zöldséglevesnek nagyon mindennapi története van: volt itthon úgy fél hűtőnyi zöldség, de a hagyományos leveshez nem volt kedvem, így került bele egy kis kókusztej és sárga curry is. Na meg persze az itthon található összes zöldségből egy kicsi.
sárgarépa
petrezselyem gyökér
zellergumó
vöröshagyma
póréhagyma
friss spenótlevél
újhagyma
fokhagyma
1,5-2 dl sűrű kókusztej (Aldisat használok)
1 teáskanál sárga curry por
chili pehely
só, bors, olívaolaj
fél lime
A zöldségeket apró kockákra vágjuk. Forró olívaolajra rádobjuk a felkockázott vöröshagymát, majd pár perc múlva a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, póréhagymát, átpároljuk együtt. Picit megsózzuk és mehet hozzá 2-3 gerezd fokhagyma egészben. Zöldségalaplével vagy sima vízzel felöntjük, hogy épp hogy ellepje a zöldségeket és fedő alatt főzzük egészen addig, amíg még éppen roppanósak a hozzávalók.
Ekkor hozzáadjuk a kókusztejet, 1 teaskanál curry port (ezt a kettőt célszerű előtte összekeverni csomómentesen), sót, őrölt borsot és egy kis chili pelyhet. Így főzzük tovább lassú tűzön és amikor megfőttek a zöldségek, hozzákeverjük a megmosott, friss, feldarabolt spenót leveleket és újhagymát zöldjével együtt. Levesszük a tűzről, belefacsarjuk a fél lime levét, ha nem elég pikáns, jöhet még egy kis chili. Fedő alatt hagyjuk pár percet állni, amíg a spenót is megpárolódik. Friss petrezselyemmel vagy korianderrel megszórva tovább fokozhatjuk az élményt.