Vegánságok egyszerűen

Easy Vegan

Easy Vegan

Medvehagymás vegán omlett

2017. március 31. - Easy Vegan

Kezdődik a kedvenc időszakom, amikor szombaton korán reggel kipattannak a szemeim és mehetek a piacra  és a hosszú szürke hónapok után megannyi színt és ízt hazahozni onnan. Szinte már mindenhol kapni friss medvehagymát. Én a Lehelen szereztem ezt most be. A csicseriborsó omlett a legjobb a lassú napsütéses hétvégi reggelekre.

kb 2 adaghoz:
1 nagy fej vöröshagyma
1,5 dl csicseriborsóliszt
fél csokor medvehagyma

bors
csilipehely
őrölt kömény

A csicseriborsóliszthet hozzáadom a sót, borsot, csilit és a köményt, majd langyos vízzel palacsintatészta sűrűségűre keverem egy kézi habverővel, végül hozzáadom az apróra vágott medvehagymát.

Közben kevés olívaolajra rádobom a félholdakra vágott vöröshagymát. Mikor puhára sült, hozzáadom a csicseriborsólisztet (ha időközben nagyon sűrű lett, érdemes kis vízzel higítani). Gyorsan elkeverem, hogy mindenhova jusson hagyma a masszában és lefedve, alacsony lángon addig sütöm, amíg a közepe és a teteje is át nem sül teljesen. Az alját érdemes egy nagyon picit odapirítani, de csak épphogy!

Tányérra téve a tetejét megszórom még egy kis friss medvehagymával. Friss sali a legjobb mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://easyvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr3012372739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása