Kezdődik a kedvenc időszakom, amikor szombaton korán reggel kipattannak a szemeim és mehetek a piacra és a hosszú szürke hónapok után megannyi színt és ízt hazahozni onnan. Szinte már mindenhol kapni friss medvehagymát. Én a Lehelen szereztem ezt most be. A csicseriborsó omlett a legjobb a lassú napsütéses hétvégi reggelekre.
kb 2 adaghoz:
1 nagy fej vöröshagyma
1,5 dl csicseriborsóliszt
fél csokor medvehagyma
só
bors
csilipehely
őrölt kömény
A csicseriborsóliszthet hozzáadom a sót, borsot, csilit és a köményt, majd langyos vízzel palacsintatészta sűrűségűre keverem egy kézi habverővel, végül hozzáadom az apróra vágott medvehagymát.
Közben kevés olívaolajra rádobom a félholdakra vágott vöröshagymát. Mikor puhára sült, hozzáadom a csicseriborsólisztet (ha időközben nagyon sűrű lett, érdemes kis vízzel higítani). Gyorsan elkeverem, hogy mindenhova jusson hagyma a masszában és lefedve, alacsony lángon addig sütöm, amíg a közepe és a teteje is át nem sül teljesen. Az alját érdemes egy nagyon picit odapirítani, de csak épphogy!
Tányérra téve a tetejét megszórom még egy kis friss medvehagymával. Friss sali a legjobb mellé.