Amióta felfedeztem a kókusztejet, szinte minden főzésnél elgondolkozok rajta, hogy esetleg az adott ételhez illene-e. A válasz pedig általában igen (vagy csak nekem van súlyos kókusztej függőségem!?)
400g zöldborsó (ilyenkor mélyhűtött, tavasszal friss)
1 nagy édesburgonya
200ml sűrű kókusztej
zöldség alaplé
vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
só, bors, chili
1/4 lime
1/2 csokor petrezselyemzöld
sűrítéshez opcionálisan keményítő (+ sárga curry por)
A vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olívaolajon megpároljuk (ha öntünk alá egy pici vizet, gyorsabb lesz a művelet). Majd hozzáadjuk a zöldborsót, az apróra felkockázott édesburgonyát és a megpucolt fokhagymát , ez utóbbit egészben. Ezt együtt átmelegítjük és felöntjük zöldség alaplével - épp, hogy ellepje a zöldségeket (sima víz is jó, ha nincs alaplé). Fedő alatt, alacsony lángon főzzük, amíg el nem kezdenek puhulni a zöldségek. Ekkor hozzáadjuk a kókusztejet és a fűszereket.
A sűrítésre két opció van:
1. egy merőkanálnyit a főzelékből összeturmixolunk és ezzel sűrítjük
2. egy kanálnyi keményítőt elkeverünk egy kis kókusztejjel és ezt adjuk a főzelékhez (ehhez egy kiskanál sárga curryt szoktam még adni, csak a színe miatt)
Miután besűrítettük, már nem kell tovább főzni, mindössze belefacsarjuk a lime levét és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és tálalható is.