Az örök jelszó: minél színesebbet! Így került a szivárvány a sütőbe.
édesburgonya
cukkini
lila burgonya
vöröshagyma/póréhagyma
3-4 evőkanál sűrített paradicsom
olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
só, bors, bazsalikom
A zöldségeket próbáljuk úgy kiválasztani, hogy kb azonos vastagságúak legyenek, így egyenletesen sikerül majd összepakolni őket.
A paradicsomot összekeverjük a fűszerekkel, belereszeljük a fokhagymát és a hőálló tálba öntjük. Elegendő, ha épp el tudjuk oszlatni az alján, a zöldségek puhulása miatt lesz fontos.
A cukkinit, burgonyákat (a héjuk maradhat) és a hagymát 2-3 mm-es szeletekre vágjuk. És elkezdjük sorban belehelyezni a tálba a paradicsomszószra. Amikor kész, szórunk rá egy kevés sót és meglocsoljuk olívaolajjal. Akár egész fokhagymagerezdeket is lehet közé tenni.
Lefedve 220-230 fokon kb 30 percig sütjük, amikor már megpuhultak a zöldségek még maradhat fedő nélkül egy 5percre, hogy kicsit megpiruljon.