A kuszkusz saláta nálam négyévszakos kedvenc, de egyértelműen nyáron, a piacról frissen beszerzett ezerszínű friss zöldségekkel és egy kis gyümölcs-csavarral a legjobb.
1 csésze kuszkusz (kb 2dl)
2 csésze víz/zöldségalaplé
2-3 paprika (minél színesebb, annál jobb)
1 csokor újhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
+friss zöldfűszerek (menta, citromfű)
fél csésze ribizli
só
őrölt bors
őrölt fahéj
csipet chilipehely
fél lime vagy citrom leve
A kuszkuszt kétszeres mennyiségű sós vízzel vagy zöldségalaplével leforrázzuk és fedő alatt, néha megkeverve hagyjuk párolódni kb 15percig.
Közben apróra daraboljuk a zöldségeket és a zöldfűszereket. Mikor puhára párolódott és kihűlt a kuszkusz, hozzáadjuk a fűszereket (só, frissen őrölt bors, őrölt fahéj, chili) és a fél lime levét, majd alaposan összekeverjük. Végül az apróra vágott zöldségek és zöldfűszerek, valamint a megmosott ribizli kerül bele.
1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy egymásra találjanak az ízek.