Vegánságok egyszerűen

Easy Vegan

Easy Vegan

Ribizlis kuszkusz saláta

2017. június 25. - Easy Vegan

A kuszkusz saláta nálam négyévszakos kedvenc, de egyértelműen nyáron, a piacról frissen beszerzett ezerszínű friss zöldségekkel és egy kis gyümölcs-csavarral a legjobb.

1 csésze kuszkusz (kb 2dl)
2 csésze víz/zöldségalaplé
2-3 paprika (minél színesebb, annál jobb)
1 csokor újhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
+friss zöldfűszerek (menta, citromfű)
fél csésze ribizli

őrölt bors
őrölt fahéj
csipet chilipehely
fél lime vagy citrom leve

A kuszkuszt kétszeres mennyiségű sós vízzel vagy zöldségalaplével leforrázzuk és fedő alatt, néha megkeverve hagyjuk párolódni kb 15percig.
Közben apróra daraboljuk a zöldségeket és a zöldfűszereket. Mikor puhára párolódott és kihűlt a kuszkusz, hozzáadjuk a fűszereket (só, frissen őrölt bors, őrölt fahéj, chili) és a fél lime levét, majd alaposan összekeverjük. Végül az apróra vágott zöldségek és zöldfűszerek, valamint a megmosott ribizli kerül bele.

1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy egymásra találjanak az ízek.

A bejegyzés trackback címe:

https://easyvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr1812619183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása