Két hét Portugália után azért néha hangosan felsóhajtottam, hogy milyen jókat is ettem kint, főleg a padron hiányzott, mivel ez a kedvencem, bármikot bármekkora mennyiséget képes vagyok belőle megenni.
Ma pedig, mivel reggel viszonylag korán felébredtem, hirtelen felindulásból elmentem a Fény utcai piacra (mindössze 30km-re van, szóval szinte a szomszédban). És mit találtam Eszteréknél (Bálint kert, első emelet Fény utcai végén), na mit!?!? Hát padront! Valószínű, szerencsém is volt a hosszúhétvége miatt, mert 10órakor még szinte volt mindenből nekik, pedig általában ilyenkor már csak pár dolog marad náluk. Ezúton is köszi mindenkinek, aki elment nyaralni/hosszúhétvégézni.
Szóval a padron készítése a világ legegyszerűbb dolga és mindössze 3 alapanyag kell hozzá
padron
nagyszemű tengeri só
olívaolaj
A paprikákat megmossuk, alaposan megszárítgatjuk és minimum 2-3 ujjnyi nagyon forró olívaolajba dobjuk, én majdnem maximumra szoktam állítani a főzőlapot. Ne legyenek nagyon szorosan, inkább több adagban jobb sütni. Hamarosan elkezdenek pirulni a paprikák, ekkor lassan ki kell őket halászni az olajból és lecsöpögtetni. Ha megsült az összes adag, akkor jön rá pár csipet só. Lehel vele bőkezűen bánni, a szabad szemmel is jól látható mennyiséget szereti.
Még melegen, frissen, pirítóssal a legjobb.
(aztán jöhet a konyhatakarítás, mert azért kicsit olajpattogós szokott lenni, de minden takarítással töltött perc megéri)