Mióta vegán vagyok a hummusz az az étel, amit bármilyen mennyiségben képes vagyok megenni és ez lett az életmentő kajám is. Bárhol beszerezhető, tökéletes akár friss zöldséghasábokkal, szendvicskrémnek, vagy tortillába. Korábban egyszer már próbálkoztam itthon elkészíteni, de a végeredmény elég szomorú lett. De most sikerült!
2 doboz csicseriborsó konzenrv lecsepegtetve, kicsit átöblítve víz alatt
1 nagy gerezd fokhagyma
tahini
olívaolaj
só
pici víz
Veszünk egy elég nagy és hatékony turmixot és beleöntjük a csicserit, a megpucolt fokhagymagerezdet, 1 evőkanál tahinit, megsózzuk és elkezdjük turmixolni. Folyamatosan adjuk hozzá az olajat és a vizet egészen addig, amíg sima és kenhető állagú nem lesz (ne legyen túl folyós!).
Én marokkói répasalátát (roppanósra főtt sárgarépa + citromlé, olívaolaj, só, frissen őrölt római kömény és koriander, friss petrezselyemmel), párolt lilakáposztát (olívaolaj, szeletelt friss káposzta, balzsamecet, só, barna cukor, köménymag) és sütőben sült gombát készítettem mellé, illetve gyorsan összedobtam egy friss salit uborkából és színes paprikából.
Szinte visszahozta a nyarat ez ezekben a napokban!