Vegánságok egyszerűen

Easy Vegan

Easy Vegan

Zöld(borsós) rizottó

2017. december 10. - Easy Vegan

A rizottók megváltást jelentenek egy vegánnak: viszonylag gyorsan és változatosan el lehet készíteni. És a színekkel is lehet közben játszani. Mi egyebet kívánhatnánk még!?

 

1bögre rizs
250g zöldborsó
150g gomba
zöldség alaplé
100ml rizskrém/sűrű kókusztej
só, bors, fokhagyma, chilipehely
mentalevél
olívaolaj

A zöldborsót forró sós vizbe dobjuk 1 percre és 3/4-ét simára turmixoljuk, a maradékot egészben félrerakjuk. A gombákat megpucoljuk, megmossuk, apró kokcákra vágjuk és leforrázzuk (annyiszor megismételjük ezt, amíg tiszta marad a víz forrázás után - zöld rizottót készítünk, nem barnásat). Egy löttyintésnyi olívaolajon átmelegítjük egy nagy és mély serpenyőben a megmosott rizst, majd decinként elkezdjük hozzáadni az alaplevet, figyelve, hogy sose lepje el. Folyamatosan keverjük és mikor már majdnem puha a rizs, hozzákeverjük a zöldborsópürét, a rizskrémet vagy kókusztejet, fűszereket, sózzuk, ha szükséges (az alaplé sós!). Kikapcsoljuk a tüzhelyet, hozzákeverjük az egész zöldborsót, a gombakockákat és az apróra vágott mentalevelet és fedő alatt hagyjuk egy fél órát, hogy az ízek egymásra találjanak. 

Önmagában is tökéletes, de zöldségfasírozottal is szuper kombó.

A bejegyzés trackback címe:

https://easyvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr513470227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása