Mindennek az oka a lila répa volt...
1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor (7-8 db) színes répa karikára vágva - a sötétlila a kulcsa a szivárványnak, ez ki ne maradjon
kis fej zellergumó kockázva
1 fej karalábé nagyobb kockákra vágva
brokkoli rózsáira szedve
2-3 gerez fokhagyma
só, bors, egész római kömény, babérlevél
üvegtészta
Kevés olívaolajon megfuttatjuk a vékony félholdakra vágott hagymát és hozzátesszük a felkarikázott répákat. Hozzádobjuk a felkockázott zellert és karalábét, felöntjük annyi vízzel (vagy zöldségalaplével), hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk a fűszereket, a megtisztított gerezd fokhagymákat és forrás után lassan főzzük, amíg éppen meg nem puhulnak a zöldségek.
Közben fog a csoda megtörténni: szépen lassan élénklila színű lesz a levesünk.
Majd hozzáadjuk az apró brokkolirózsákat és amikor ezek is elkezdenek puhulni, belefőzzük a levesbe az üvegtésztát.
Egy kis apróra vágott petrezselyemzölldel még élénkebb lesz a végeredmény.