Vegánságok egyszerűen

Easy Vegan

Easy Vegan

Szivárványleves

2017. március 18. - Easy Vegan

Mindennek az oka a lila répa volt...

1 nagy fej vöröshagyma
1 csokor (7-8 db) színes répa karikára vágva - a sötétlila a kulcsa a szivárványnak, ez ki ne maradjon
kis fej zellergumó kockázva
1 fej karalábé nagyobb kockákra vágva
brokkoli rózsáira szedve
2-3 gerez fokhagyma
só, bors, egész római kömény, babérlevél
üvegtészta

Kevés olívaolajon megfuttatjuk a vékony félholdakra vágott hagymát és hozzátesszük a felkarikázott répákat. Hozzádobjuk a felkockázott zellert és karalábét, felöntjük annyi vízzel (vagy zöldségalaplével), hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk a fűszereket, a megtisztított gerezd fokhagymákat és forrás után lassan főzzük, amíg éppen meg nem puhulnak a zöldségek.
Közben fog a csoda megtörténni: szépen lassan élénklila színű lesz a levesünk.

Majd hozzáadjuk az apró brokkolirózsákat és amikor ezek is elkezdenek puhulni, belefőzzük a levesbe az üvegtésztát.

Egy kis apróra vágott petrezselyemzölldel még élénkebb lesz a végeredmény.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://easyvegan.blog.hu/api/trackback/id/tr6112349419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása