Ez az étel még tavaly karácsonyra készült, amikor gyorsan valami kreatívat kellett összedobnom az otthon található alapanyagokból. A puliszka kb 5perc alatt kész, miközben összesül a zöldség, utána már csak be kell dobni a sütőbe és kibírni kb 1órán keresztül.
Puliszka
100gramm kukoricadarához 3deci víz az arány - a 30centis tespibe 200gramm darát használatam
Bőven megsózott forrásban lévő vízbe óvatosan beleöntjük a kukoricadarát és folyamatos keverés mellett megfőzzük, kb 5perc kell neki.
Sült zöldségek
Bármi, ami van otthon - gomba, színes paprikák, cukkini, padlizsán, hagyma, póréhagyma. Minél színesebb, annál jobb!
Felforrósítottam egy nagy serpenyőben egy kis olajat, 3 megpucolt gerezd fokhagymát átfuttattam gyorsan ebben, majd az összes zöldséget beletettem (cukkininek elég pár perc, ha az van otthon, csak a végefelé kerüljön bele), fűszereztem (só, bors, koriander, chilipehely). Majd fedő alatt békénhagytam 10-15percig, majd fedő nélkül is egy picit, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon.
Az elkészült puliszkát egy kiolajozott tepsiben elegyengettem. Kikevertem 2 creme vegat (zöld dobozos cucc) sóval, borssal, pici kurkumával és lenmagliszttel, ezt ráöntöttem a puliszkára, majd ennek a tetejére jöttek az elkészült sült zöldségek. Végül 180fokos sütőbe került 40-60percre, amikor elkezd pirulni a széle/teteje, akkor lesz jó. Picit hagyjuk hűlni és ha van otthon, friss petrezselyemmel megszórva az igazi!